Noul trend pe TikTok: coaja de banană, folosită ca „botox natural”. Ce spun dermatologii VIDEO

Date:


Poate fi considerată coaja de banană „Botox natural”, așa cum e promovată de un nou trend pe TikTok? Metoda nu este atât de inutilă pe cât ar putea crede scepticii, dar nici miraculoasă, cum sugerează unii influenceri.

Procedura e promovată pe rețelele de socializare drept o alternativă „naturală” la injecțiile cu Botox împotriva îmbătrânirii, potrivit Daily Mail Online.

Katie Jane Hughes, un make-up artist cu sediul în New York, care numără 286.000 de urmăritori, a postat pe TikTok, în data de 7 aprilie, un videoclip cu ea încercând această tendință, în speranța de a demonstra „efectul natural de Botox” al procedurii.

După ce și-a uns fața cu coajă de banană, a mărturisit că pielea ei s-a simțit mai moale, porii mai strânși și fața mai „smălțuită”.  Videoclipul ei a fost vizualizat de 750.000 de ori.

Influencerița a fost atât de impresionată de rezultate, încât a spus că va încerca din nou acest trend.

Katie Jane Hughes a încercat procedura. FOTO Captură TikTok katiejanehughes

Katie Jane Hughes a încercat procedura. FOTO Captură TikTok katiejanehughes

Medicii nu sunt convinși de efect

Persoanele care vor să încerce această procedură, în speranța că le va ajuta ajuta să aibă o piele întinsă și luminoasă, n-ar trebui să aibă așteptări foarte mari de la coaja de banană. 

„Nu există niciun supliment topic sau alimentar care să îți ofere același efect pe care îl poate avea Botoxul atunci când îl injectezi”, a explicat, pe TikTok, Dr. Geeta Yadav, un dermatolog din Toronto, ca reacție la acest trend.

Potrivit acesteia, deși cojile de banane au proprietăți antimicrobiene, beneficiile sunt atât de mici încât este puțin probabil să fie observate.

Nu este singurul specialist care se îndoiește de efectele miraculoase ale aplicării cojii de banană pe față.

„Nu există nicio dovadă științifică care să sugereze că frecarea unei coji de banană pe față te va ajuta cu ridurile, cearcănele sau inflamațiile”, spune Dr. Taylor Bullock, rezident în dermatologie la Clinica Cleveland.

În ciuda opiniilor medicilor, utilizatorii de social media sunt mari fani ai acestui truc.

„Îl folosesc tot timpul, îl iubesc”, a scris o utilizatoare.

Afirmația ei a fost întărită de alte persoane.

„Bunica mea folosea spălătură de ouă seara și coajă de banană sau mango dimineața. Acea femeie avea zero riduri pe față”, a spus un altă utilizatoare.

Dr. Yadav recomandă celor care vor o îmbunătățire a aspectului tenului un produs pentru piele fără prescripție medicală, cum ar fi serul cu vitamina C.



Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

STIRI POPULARE

MAI MULTE STIRI
Related

ANPC verifică site-urile de cumpărături Temu şi Shein

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) derulează, în...

Parlamentul European a aprobat noi reguli care fac reparațiile mai ușoare pentru consumatori

Noile norme adoptate de Parlamentul European consolidează dreptul...