Un bărbat pledează vinovat că a atacat liceul public din Essex County după ce a fost concediat!

Date:

Un bărbat din Ayer în vârstă de 30 de ani a acceptat să pledeze vinovat miercuri la acuzațiile legate de un atac cibernetic din 2023 împotriva fostului său angajator, un liceu public din județul Essex.

Conor LaHiff va pleda vinovat pentru o acuzație de deteriorare neautorizată a computerelor protejate, potrivit biroului procurorului american interimar pentru Massachusetts Joshua Levy.

Procurorii susțin că, după ce LaHiff a fost concediat din funcția de desktop și manager de rețea la un liceu public din județul Essex, în iunie 2023, și-a folosit privilegiile administrative pentru a dezactiva și șterge mii de ID-uri Apple din contul Apple School Manager al școlii, obișnuit pentru gestionați resursele de tehnologie a informației pentru studenți, profesori și personal.

„LaHiff ar fi dezactivat, de asemenea, peste 1.400 de alte conturi Apple și alte conturi administrative IT și a dezactivat sistemul de telefonie privată al școlii, ceea ce a lăsat serviciul telefonic al școlii indisponibil timp de aproximativ 24 de ore”, a spus biroul lui Levy într-un comunicat.

O acuzație de deteriorare neautorizată a computerelor protejate poate duce la o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare.

LaHiff va apărea în instanța federală din Boston la o dată viitoare, potrivit biroului lui Levy.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

STIRI POPULARE

MAI MULTE STIRI
Related