Robert Downey Jr. va debuta pe Broadway în rolul unui scriitor cu „o fascinaţie nesănătoasă pentru AI”

Date:


Robert Downey Jr. va debuta pe Broadway în piesa „McNeal”, de Ayad Akhtar, dramaturg recompensat cu Pulitzer, în rolul unui scriitor cu „o fascinaţie nesănătoasă pentru inteligenţa artificială”, scrie The Guardian, citat de Agerpres.

Robert Downey Jr. FOTO Facebook Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr. FOTO Facebook Robert Downey Jr.

Starul recompensat cu Oscar va interpreta rolul principal în „McNeal”, povestea unui scriitor care se luptă cu „un fiu înstrăinat, un nou roman, vechi rivalităţi şi o fascinaţie nesănătoasă pentru inteligenţa artificială”.

Este vorba despre o piesă descrisă ca fiind „surpinzătoare şi foarte inteligentă”.

„McNeal” se va juca la Lincoln Center Theater din New York, teatru unde în prezent se joacă piesa „Unchiul Vanea”, cu Steve Carell în rolul principal.

Piesa va fi regizată de Bartlett Sher, recompensat cu Tony, cunoscut pentru spectacolele „South Pacific” în 2008 şi „To Kill a Mockingbird” în 2018.

„McNeal” va avea un număr limitat de reprezentaţii din septembrie până în noiembrie.

Robert Downey Jr. a câştigat un Oscar în 2024 în categoria cel mai bun actor în rol secundar graţie interpretării din „Oppenheimer”, în regia lui Christopher Nolan. El va face parte şi din distribuţia adaptării pentru televiziune a romanului „The Sympathizer”, de Viet Thanh Nguyen, în regia lui Park Chan-Wook.

Patru decenii de la ultima sa apariție pe Broadway

Actorul a urcat ultima oară pe o scenă de teatru în 1983 într-o producţie off-Broadway a piesei „American Passion”, alături de Jane Krakowski.

„Au trecut 40 de ani de când am păşit ultima dată <<pe scândură>>, dar sper să îmi intru în mână rapid”, a spus el într-un comunicat.

Cunoscut pentru rolul Tony Stark în universul Marvel, Robert Downey Jr. urmează de asemenea să interpreteze un rol de mici dimensiuni în comedia „All Star Weekend”, în regia lui Jamie Foxx.

Ayad Akhtar a mai scris piesele „Disgraced” (2012), care i-a adus premiul Pulitzer în categoria teatru, şi „Junk” (2016), care a fost nominalizată în categoria cea mai bună piesă la premiile Tony. În prezent lucrează la o adaptare pentru Broadway a musicalului recompensat cu Oscar „La La Land”.

Cea mai recentă stagiune Broadway a fost marcată de debuturile altor actori de la Hollywood printre care Steve Carell, dar şi Rachel McAdams, care a primit o nominalizare la premiile Tony pentru rolul din spectacolul „Mary Jane”.



Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

STIRI POPULARE

MAI MULTE STIRI
Related