Undă verde pentru ajutorul militar american de 60,8 miliarde de dolari oferit Ucrainei

Date:


Camera Reprezentanților a votat în favoarea acordării unui pachet de ajutor militar de 60,8 miliarde de dolari Ucrainei.

Ajutorul de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina a fost aprobat FOTO Arhiva

Ajutorul de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina a fost aprobat FOTO Arhiva

Rezultatul final a fost 311-112.

Decizia marchează un moment crucial pentru Ucraina, care are nevoie disperată de asistență militară în timp ce se luptă să reziste invaziei Rusiei.

Este de așteptat ca Senatul să aprobe măsura în următoarele zile, înainte ca aceasta să devină lege prin semnarea de către președintele Biden.

Oficialii au declarat presei americane că unele dintre muniții ar putea ajunge în Ucraina într-o săptămână.

Când vor ajunge armele în Ucraina

Pentagonul ar putea începe să trimită arme în Ucraina în termen de câteva zile. 

Acest lucru este posibil datorită existenței unei rețele de locuri de depozitare în SUA și Europa care au deja muniția și componentele de apărare aeriană de care Kievul are disperată nevoie.

Este esențial să ne mișcăm rapid, a declarat joi directorul CIA, Bill Burns, care a avertizat că, fără un ajutor suplimentar din partea SUA, Ucraina ar putea pierde războiul în fața Rusiei până la sfârșitul acestui an.

Pentagonul are provizii pregătite de luni de zile, dar nu le-a mutat pentru că a rămas fără bani. A cheltuit deja toate fondurile pe care Congresul le-a oferit anterior pentru a sprijini Ucraina, trimițând arm și oferind întreținere, instruire și piese de schimb în valoare de peste 44 de miliarde de dolari de la invazia Rusiei din 2022, în februarie.

În decembrie, Pentagonul avea o gaură de 10 miliarde de dolari, pentru că va costa mai mult să înlocuiască sistemele pe care le-a trimis pe câmpul de luptă din Ucraina.

Știre în curs de actualizare



Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

STIRI POPULARE

MAI MULTE STIRI
Related