Fenomenul care va afecta România două zile la rând. “Va fi deasupra țării”

Date:


Avem o veste bună dar și una mai puțin plăcută de la meteorologi. Un val de aer cald vine spre țara noastră din nordul Africii, iar temperaturile cresc miercuri și cu 10 grade.

Dar această masă de aer cald este încărcată cu praf saharian.

Potrivit ANM și centrului European de prognoza, acesta ar fi al patrulea val de praf saharian care ajunge deasupra Europei.

Acest nor de particule foarte mici, ne afectează de marți, de la ora 09:00 până miercuri, la ora 13:00.

În zona Siciliei sau în insula Creta el se observa ușor cu ochiul liber ca o pâclă roșiatică, însă, în țara noastră, vântul îl ridică în atmosferă la înălțimi cuprinse între 3.000 și 5.000 de metri, așa că vom vedea acest praf doar în zonele în care plouă slab.

Citește și


eclipsa


Vorbim de zonele din Dobrogea și Muntenia, unde în urma precipitațiilor vom vedea pe mașini un strat subțire de nisip cărămiziu.

În zonele unde plouă mai tare, cum ar fi Oltenia, acolo unde avem chiar Cod Galben de precipitații, nu vom vedea acest praf, pentru că atmosfera se va spăla mai bine.

Miercuri, la amiază, norul de praf saharian va ieși din spațiul nostru aerian prin nord est. Partea bună, e că în regiunile din sud, cum e și Bucureștiul, aerul cald care transportă acest praf va încălzi atmosfera până la 23, 24 de grade.
 

Articol recomandat de sport.ro


Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO

Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO



Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

STIRI POPULARE

MAI MULTE STIRI
Related