„Mesajul nostru general este să nu intrăm în panică”: Boală misterioasă a câinilor raportată în Massachusetts

Date:

O boală misterioasă a câinelui, care circulă în Oregon de luni de zile, s-a răspândit în peste o duzină de state, inclusiv în Massachusetts, potrivit rapoartelor. Boala respiratorie este fatală în cazuri rare, iar experții îi îndeamnă pe proprietarii de câini să rămână calmi, dar precauți.

Asociația Americană de Medicină Veterinară a raportat la începutul acestei luni că cauza valului Oregon cu peste 200 de cazuri respiratorii canine este încă necunoscută.

Au fost raportate cazuri suplimentare în California, Colorado, Florida, Georgia, Idaho, Illinois, Indiana, Maryland, New Hampshire, Rhode Island, Vermont și Washington, a raportat luni USA Today.

Laboratorul de diagnostic veterinar al Universității din New Hampshire lucrează pentru a identifica agentul patogen necunoscut, potrivit site-ului lor.

„Acesta este un sindrom respirator, ceea ce înseamnă că există un grup de animale cu semne clinice similare – în acest caz, boală respiratorie superioară care este rezistentă la tratamentele standard și nu are ca rezultat teste pozitive pentru agenții patogeni respiratori comuni”, pagina lor de actualizare. pentru focar a spus.

Erin Doyle, vicepreședintele senior al bunăstării animalelor și al serviciilor veterinare din cadrul Animal Rescue League din Boston, a declarat că organizația nu a văzut nimic neobișnuit, dar poate fi dificil să ținem evidența cazurilor potențiale.

„Poate fi puțin greu de spus cu siguranță care este o nouă boală față de ceea ce este boala respiratorie obișnuită la câini, ceea ce numim în mod obișnuit tuse de canisa”, a spus ea, „dar de acum suntem cu ochii pe aceasta.”

Simptomele pot fi ușoare, asemănătoare cu tusea canisalor și includ simptome de scurgere nazală sau oculară și, în unele cazuri, o febră scăzută, a spus MSPCA-Angell într-un comunicat.

Kiko Bracker, directorul serviciului de urgență al MSPCA-Angell’s Animal Medical Center, a declarat într-o declarație că boala misterioasă este o îngrijorare minoră, dar proprietarii de câini care doresc să fie deosebit de atenți ar trebui să evite parcurile pentru câini, canisele și să împartă bolurile cu apă.

„Decesele în toată țara sunt extrem de rare, iar comunitatea veterinară în general caracterizează acest lucru ca fiind minor”, potrivit declarației MSPCA.

Doyle a fost de acord, spunând că, deși organizațiile de protecție a animalelor sunt conștiente de focar, „mesajul nostru general este să nu intram în panică”.

„Pentru majoritatea câinilor, dacă este doar o tuse, sau secreție nazală sau ochi care curge – simptome similare cu o răceală la oameni – este similar cu o răceală la oameni și, de obicei, se rezolvă bine de la sine”, a spus ea.

Doyle a spus că proprietarii de câini ar trebui să-și țină medicul veterinar la curent odată ce se dezvoltă o răceală și să-și monitorizeze bebelușii cu blană dacă sunt deosebit de letargici, liniștiți și nu se comportă ca ei înșiși.

Boala respiratorie poate deveni rapid pneumonie, potrivit AVMA, care este preocuparea majoră pentru proprietarii cu câini tineri sau bătrâni, sau câini cu afecțiuni preexistente.

„Nu este diferit de boala respiratorie la oameni precum gripa”, a spus Doyle. „Deocamdată, nu există niciun motiv să bănuiești că, dacă câinele tău se îmbolnăvește, este mai probabil să moară.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

STIRI POPULARE

MAI MULTE STIRI
Related

Ludovic Orban a fost ales preşedintele partidului Forţa Dreptei

Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, preşedintele Forţa...

Kitty Cepraga, despre fiica ei: „Cred că este talentată, face și pian”. Unde locuiește actrița

Kitty Cepraga, devenită cunoscută grație proiectului „Școala vedetelor”,...