Incendiu puternic la Copenhaga: vechea turlă a Bursei de Valori se prăbușește

Date:


Un incendiu puternic a izbucnit marți în Copenhaga, punând în pericol prăbușirea celei mai vechi clădiri din oraș – Bursa de Valori.

image

Turla Bursei Vechi din Copenhaga s-a prăbușit în această dimineață, în urma unui incendiu enorm, care afectează clădirea istorică.

Poliția a primit rapoarte despre incendiul din clădirea istorică Børsen în jurul orei locale 8:00 (7:00 GMT). Imagini șocante împărtășite pe rețelele de socializare arată că principalul reper este înghițit de fum gros și acru, potrivit mirror.co.ok.

Poliția din Copenhaga a declarat: „Traficul către orașul de pe Knippelsbro este blocat. Ne așteptăm ca zona să fie izolată pentru o perioadă mai lungă de timp. încurajează utilizatorii drumurilor să găsească rute alternative”.

Rapoarte neconfirmate spun că celebra turlă s-a prăbușit în jurul orei 8:30, ora locală (7:30 GMT). Jurnalistul Politiken Morten Skærbæk a declarat: „Bursa în sine este înfășurată în schele, dar turnul se ridică în sus și există într-adevăr un incendiu puternic. Este ca o torță. Schela se pare că face imposibil ca pompierii să se apropie de turnul este încă un pompier care stropește pe el, dar pare inutil”.

El a spus că au fost văzuți oameni intrând în clădire pentru a recupera tablouri. Un alt reporter Politiken, Lars Dahlager, a spus: „Este o nebunie, n-am mai văzut în viața mea un incendiu atât de mare. Incendiul a crescut, din ce în ce mai grav, pare că se extinde pe o parte mai mare a clădirii. “

Clădirea – care datează din 1625, făcând-o una dintre cele mai vechi din oraș – este în prezent în curs de renovare și au fost instalate schele la exterior.

Bursa este acoperită cu o turlă cu coadă de dragon care, conform legendei, se spune că o păzește împotriva atacurilor inamice și a focului. Până astăzi, au existat mai multe situații în care proprietatea a fost scutită de daune provocate de incendii după ce au izbucnit infernuri în clădirile din apropiere, potrivit Visit Copenhagen.



Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

STIRI POPULARE

MAI MULTE STIRI
Related